lekkage opsporen

Blom Lekdetectie

De specialist bij het vinden van een lekkage

Bel direct, zodat wij de oorzaak van de lekkage kunnen bespreken.

Bel direct, zodat wij de oorzaak van de lekkage kunnen bespreken.

water lekkage leiding

Lekdetectie

Lekdetectie

Drogen

Lekdetectie

Drogen

Inspectie

lekkage opsporen

Blom Lekdetectie is een kei in het opsporen van een lekkage. Een lekkage opsporen is niet eenvoudig hiervoor gebruik ik dan ook speciale apparatuur en jarenlange ervaring. Is de lekdetectie gelukt en de lekkage gevonden dan is het natuurlijk belangrijk de lekkage te repareren om de wellicht verdere schade te voorkomen. Is de lekkage verholpen is kan het heel belangrijk zijn om een goed droog proces in gang te zetten, ook hier voor is Blom Lekdetectie ook de juiste partij!

 

Een lekkage is natuurlijk super vervelend en het is heel belangrijk de lekkage op te sporen, tenminste als de bron van de lekkage niet al bekent is. Blom Lekdetectie is gespecialiseerd in het opsporen van een lekkage maar hoe gaat een lekdetectie eigenlijk in zijn werk?

Een lekkage opsporen of ook wel lekdetectie genoemd is niet altijd makkelijk. Het water zoekt altijd de weg van de minsten weerstand en het wil dus niet zeggen dat waar het lekt dat daar ook de bron van de lekkage te vinden is. Uit ervaring weet ik dat als je bijvoorbeeld de vloer open gaat breken, waar de vocht plek het grootst is, het vaak daar niet lekt, hier komt een lekdetectie vaak goed van pas. Wij kunnen een lekkage opsporen met behulp van specialistische lekdetectie apparatuur en natuurlijk veel kennis en ervaring. De apparatuur, technieken en de methodes die wij zoal gebruiken om een lekkage op te sporen zijn:

– De drukproef techniek
– De traceergas techniek
– De rookproef techniek
– Uitsluiting door middel van kleurstof
– Uitsluiting door middel van UV vloeistof
– Vochtmeting
Endoscopie
– Thermografie
– Ultrasoon techniek

Als eerste is heel verstandig om Blom Lekdetectie even te bellen zodat ik samen met u de lekkage kan bespreken, op deze manier kan ik een inschatting maken van wat nu een goede tweede stap is.
De ene lekkage is de andere lekkage niet, wellicht is de situatie gevaarlijk of het kan ook zo zijn dat ik adviseer om eerst contact op te nemen met een loodgieter of dakdekker. Het kan ook zijn dat de lekkage zich in de vloer of in de muur bevind maar waar, dit is een lekkage waar een lekdetectie van pas kan komen.
Ik kan de lekkage opsporen meestal zonder schade te maken en ik kan den de exacte plaats aan wijzen van waar de lekkage zich bevind. Nu kan bijvoorbeeld de loodgieter gericht de lekkage repareren.
Via de inboedelverzekering zijn de kosten voor een lekdetectie vaak gedekt, het is dan ook altijd verstandig even contact op te nemen met uw verzekering of contact persoon.

Onze diensten

Lekdetectie

U weet of vermoedt dat u te maken heeft met een lekkage in huis en u heeft behoefte aan lekdetectie? Dan contacteert u zo snel mogelijk onze vakmannen van Blom Lekdetectie. Een lek kan immers zeer schadelijke gevolgen hebben en vochtplekken, schimmels en een duffe geur veroorzaken. Bovendien loopt u het risico dat uw waterfactuur fiks de hoogte ingaat! Vermijd grotere schade en ongemakken aan uw woning en grijp snel in door een specialist van Blom Lekdetectie te contacteren.

Drogen

Bij een vochtprobleem klinkt drogen erg logisch, maar wanneer dient dat te gebeuren en hoe gaat dit in zijn werk ? Dat lichten we graag even toe. Vochtproblemen worden niet altijd veroorzaakt door lekkage. Opstijgend vocht in woningen is bijvoorbeeld een vaak voorkomend probleem. Maar vocht kan ook veroorzaakt worden door condensatieproblemen, infiltratie door het dak, ondergrondse infiltratie of een andere externe factor.

Inspectie

Met onze jarenlange kennis en ervaring in de installatie techniek is Blom Lekdetectie een goede partij bij het uitvoeren van inspecties. De inspecties die wij uitvoeren zijn uitlopend, voorbeelden hiervan zijn: er is twijfel de cv installatie wel goed is aan gesloten, de vloerverwarming lijkt niet goed te werken, de WTW installatie werkt niet naar behoren, het riool systeem werkt afdoende. Het kan ook zo zijn dat er een geschil is ontstaan tijdens de verbouwing en er is een second opinion gewenst.

ONZE TARIEVEN

Lekdetectie

450
excl/BTW
  • een vast bedrag
  • inclusief rapport
  • gebruik van apparatuur
  • geen hak en breekwerk

Onze werkzaamheden worden uitgevoerd door vakbekwame specialisten die met hun bus en apparatuur bij u op locatie komen. Als de specialist bij u aan de deur komt gelden aangevulde kosten voor eventueel gebuikte materialen en parkeerkosten.